Wednesday, February 6, 2013

Истината за електронните цигари

Снимка:  Thinkstock
В последно време, след като влезе в сила пълна забрана на пушенето на обществени места,електронните цигари станаха изключително модерни. Причината е, че могат да се пушат навсякъде и не е нужно да мръзнете на студа, за да задоволите нуждите си.
Обикновено, когато на човек му се угоди, той рядко си прави труда да разбере повече за това, които ползва. Такъв е и случаят с електронните цигари. Колко от вас знаят, че те причиняват повече вреда от тютюнопушенето? Сигурно малцина.

В алтернативите цигари има химикал, който може да раздразни силно дихателната система, пише в. „Мейл он сънди“. Електронните цигари имат загряващ елемент, който превръща течност с никотин в пълнителя в пара, която се вдишва. По този начин човек има чувството, че пуши цигара, но без да поглъща канцерогенните химикали от цигарения катран. Загряването на пропиленгликола обаче може да раздразни дихателната система, предупреждават специалистите. Този химикал е 90% от съдържанието на пълнителя.
Електронните цигари са забранени в Канада, Австралия и някои американски щати. Наскоро бяха забранени и в обществените сгради и обществения транспорт в Хановер, Германия. В България обаче почти всеки пушач се е снабдил с такава, за да може да си пафка на спокойствие в заведенията.(1)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails