Sunday, September 20, 2009

Повече за токсините

Токсините са отровни вещества, основно във формата на протеини. Повечето токсини имат бактериален произход. Бактериите излъчват токсини, които им помагат да се борят с имунната система на болния. Много болести се предизвикват от токсини.

Алфатоксините са токсини, произвеждани от гъби или така наречените микотоксини. Основно се намират в храните, най-вече в картофите, когато се сухраняват при лоши условия. Екзотоксините са токсини отделяни от бактерии. Те причиняват множество опасни болести при хора и животни.
Токсините сериозно намаляват съпротивителните сили на организма и забавят оздравяването. Те могат да навлязат в тялото чрез храната която ядем, водата за пиене и въздуха.


Токсините могат да предизвикат следните симптоми:
  • Главоболие и умора
  • Стомашно-чревни проблеми
  • Репродуктивни проблеми
  • Хронични инфекции
  • Промени в поведението

Организмът може да се освободи от токсините чрез бъбреците, белия и черния дроб, и нормалните отделителни процеси в тялото. Човек не може напълно да се освободи от токсините защото всичко, което ядем съдържа малки количества токсини. Те не винаги са заплаха за организма.

Ако нивото на токсините в организма се увеличи заради неправилното им отделяне, то те могат да увредят функциите на различни вътрешни органи. Повечето хронични болести са причинени от токсини. Някои от токсините могат да предизвикат рак или да увредят ДНК-то на клетките.

Съществуват различни диети за освобождаване от токсините. Някои билки също се препоръчват за детоксикация. Повечето диети за освобождаване от токсини включват приемането на много течности като филтрирана или минерална вода. Течностите спомагат тялото да се детоксикира с помощта на бъбреците. Добър ефект се постига най-вече след промяна в начина на живот и хранене – повече спорт и природосъобразно хранене.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails