Friday, November 6, 2009

Безглутенови рецепти - подходящи за хора с непоносимост към глутена

Малки хлебчета

Необходими продукти:
100 гр. белено просо на зърна
100 гр. белен сусам
25 гр. разтопена мас
1 с. л. течен мед
75 мл. гореща вода

Приготвяне:
Просото и сусамът се смесват и след това се смилат на брашно. Примесва се медът и разтопената мас. Добавя се малко от горещата вода, докато се образува меко тесто.
Изсипва се в намазнена тава и се притиска хубаво с шпатула, докато стане 3 мм дебело. Нарязва се на квадрати. Хлебчетата се пекат в предварително загрята фурна при 200 градуса за 10-12 минути, докато станат златистокафяви.


Лимонова торта

Необходими продукти:
За блата:
1 чаша оризово брашно
1/4 ч.ч. пудра захар
1/2 чаша разтопено масло
За заливката:
1 чаша захар
1/2 ч.л. бакпулвер
2 яйца
2 с.л. лимонов сок
настъргана кора от лимон
1/2 чаша кокосово брашно (по желание)

Приготвяне:
Всички продукти за блата се бъркат заедно, след което се слагат в тава и се пече 20 минути при 180 градуса. Продуктите за заливката се слагат в купа и се разбъркват. Сместа се изсипва върху изпечения блат и се слага отново във фурната за още 25 минути.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails