Мързеливи сарми |
За неделния обяд един лесни сарми, които са вкусни, но и са мързеливи.
Продукти: Средно голяма зелка, 1/3 ч.ч. ориз, 200 грама сушени сливи, 600 грама мляно месо (не кайма), сол на вкус, една връзка копър, 1-2 ч.л червен пипер, една връзка пресен кромид лук, 1-2 моркова (според размера), 4-5 сул л. олио.
Приготовление: Нарязваме зелето, лука и моркова в тенджера. Смялното месо го разделяме на по-дребни, може и едри парчета и осоляваме малко...Добавяме малко вода, за да не ни загори яститето и олиото. Слагаме на котлона да закъкри и зелето да се посвие. Добавяме сливите, пресния лук и червения пипер. Ориза отделно сваряваме и го добавяме към края, за да поеме аромата на другите продукти. Ако сметнем, че ястието не не е солено достатъчно добавяме на вкус сол. Точно преди да спрем котлона добавяме нарязания копър и разбъркваме. Обеда е готов...
Хубава неделя!
No comments:
Post a Comment