Wednesday, March 18, 2009

Акне

Акнето не е състояние, лесно за преодоляване. Ако не се лекува правилно, то завзема все повече и повече от здравата кожа. А правилното лечение за даден тип кожа не е никак лесно за откриване.

Много хора, най-вече тинейджъри имат проблем с контрола над акнето. Понякога пъпките се появяват по-бързо отколкото хората успяват да се справят с тях. А кожа покрита с неприятни пъпки в никакъв случай не прави услуга на собственика си.От друга страна няма по приятна гледка от здрава, гладка кожа и красиво лице.
Някои от страдащите от акне, успяват да намерят подходящото за тях лечение. Но това лечение, може да не помогне на всички. Дори и най-доброто лекарство, може да се окаже безполезно или дори вредно за вас. Намирането на правилното лечение изисква немалко време и усилия.

Има няколко важни, основни правила в борбата с акнето:
  • Пазете порите на кожата чисти – запушените пори са предпоставка за развитие на бактерии и поява на акне. Редовното почистване на кожата с качествена козметика може да направи чудеса.

  • Ексфолиране – ежеседмичното ексфолиране на кожата помага да се премахват мъртвите клетки и натрупния слой прах. Замърсения въздух и прахта създават слой, пречещ на кожата да диша. Използвайте мек ексфолиращ гел за чувствителна кожа и внимавайте за симптоми за непоносимост към препарата. Продукти съдържащи сяра изсушават кожата и са предназначени за третиране само на ограничени области.

  • Посетете дерматолог – вашето акне може да е причинено от бактерии и да изисква лечение с антибиотик. Доверете се на добър специалист!

  • Хранете се здравословно - храни като шоколада могат да доведът до омазняване на кожата и поява на акне. Борбата с акнето трябва да започне с регулиране на диетата, умерено количество спорт и разходки на чист въздух.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails