Tuesday, March 31, 2009

Как да отслабнем без усилие

Чувствали ли сте се разочаровани, когато сте спазвали диета след диета и не сте успяли да постигнете желания резултат? Искали ли сте да отслабнете, но не сте имали време да спортувате редовно?

Това са често срещани проблеми за много хора. Въпреки това тайната на отслабването не е в спазването на диета след диета, а в ограничаването на количеството и качеството на храната, която приемате. Не е необходимо да гладувате за да отслабнете. Ето няколко лесни стъпки помагащи ви да отслабнете:
  • Броене на калории
    Толкова е просто. Ключът към губенето на мазнините са калориите и количеството им в храната която ядем. Записвайте си какво ядете и колко калории съдържа. Започнете с пресмятане на количеството калории, необходими за вашето тяло. Това може да стане чрез умножаване на теглото ви (кг) по 8к калории. Планирайте храната си да е в рамките на тези калории. Позволявайте си вкусотийки като сладолед или палачинки само докато са в тези граници.

    След една седмица намалете количеството приемани калории с 500. Наблюдавайте теглото си всяка седмица и ако отслабвате, задръжте количеството калории в тези граници. Ако спрете да отслабвате, намалете приеманите калории с още 500 и повторете процеса.

  • Мотивация
    Поддържайте мотивацията си за броене на калории, спазване на диета или спорт. Помнете, че всички тези усилия ви помагат да отслабнете и да се почувствате добре.

    Не е възмонжна драстична загуба на тегло за месец, така че бъдете постоянни в усилията си. Записвайте редовно резултата си, за да можете да следите напредъка си. Мерете се веднъж на седмица вместо всеки ден. Снимайте се веднъж на месец в едни и същи дрехи за да документирате напредъка си.

  • Здравословна диета
    Въглехидратите се трансформират в мазнини когато бъдат консумирани в количества, по-големи от необходимото. С намаляване на приема на въглехидрати, тялото ще започне да гори мазнините. Хранете се редовно, с качествена, разнообразна и най-вече здравословна храна и ще почувствате разликата.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails