Thursday, April 2, 2009

За здрава коса

Косопадът има своите причинители – лошо хранене, стрес, проблеми с щитовидната жлеза и т.н. Изтъняването на косата може да бъде резултат от множество проблеми. За мъжете плешивостта е сравнително приемлива, въпреки че може да бъде неприятно преживяване. За жените обаче това не е така. Плешивите жени са малко и загубата или изтъняването на косата може да причини психични травми. Хубаво е да можем да идентифицираме някои малки проблеми, които при определени условия може да са фатални за коста.

Ако искате да се грижите за косата си, подхранвайте я с масажен крем или тоник за коса. Важно е да подберете подходящ крем или тоник за вашия тип коса. Понякога натовареният график ни кара да пренебрегваме грижата за косата, но това може да изиграе лоша шега.

Нанасянето на крем или тоник е добре да става чрез внимателен масаж на главата. Използвайте пръстите си, а не дланите. Извършвайте кръгови движения с пръстите си – така ще помогнете на крема да достигне кожата на главата. Неправилно извършен масаж или масаж с дланите може да увреди или накъса косата.
Мийте косата си сутрин и ползвайте качествен балсам за красив и лъскав външен вид. Подхранване и масаж на косата около три пъти на седмица е достатъчно да подобри здравината на косъма, и да спре косопада.

Неправилното хранене може да е друга причина за косопад. Прекалено драстичните диети, с неправилен баланс не ви помагат да отслабнете, но те могат да съсипят вашата коса. Здравословното хранене може да ключът към красивата коса.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails