Friday, April 10, 2009

Домашни рецепти за красота със Зелен чай

Зеленият чай е силен антиоксидант. Той се използва масово за поддържане на здравето и енергията на тялото. Това което много хора не знаят е, че зеленият чай може да се позлва и външно, като средство за разкрасяване.

Зеленият чай е отличен природен лек за третиране на акне и мазна кожа. Като антиоксидант с антибактериално и стягащо действие, той има положителен ефект върху разширените пори, черните точки и акнето.За да лекувате успешно тези кожни проблеми трябва редовно да поставяте топли превръзки със зелен чай върху засегнатите райони на кожата.

Друг начин за нанасяне на зеления чай е чрез спрей. Напръскайте се след като премахнете грима и почистите кожата. За да постигнете по-добър резултат комбинирайт външното лечение с вътрешен прием на зелен чай – 2 или 3 чаши на ден ще помогнат да изхвърлите токсините от организма си и ще подобрят жизнеността на вашата кожа.

Зеленият чай е също и чудесно средство за лекуване на тъмни кръгове под очите. След като премахнете грима и почистите кожата поставете студени пакетчета чай върху клепачите си. Магическият ефект се постига за около 15-20 минути – тъмните кръгове ще изчезнат все едно никога не са били там.

Ако кожата ви е уморена и с нездрав вид, зеления чай отново е подходящо решение за справяне с проблема. Използвайте замразен на ледени кубчета зелен чай за да масажирате кожата.Тази терапия ще свие порите и ще подобри кръвообращението на кожата.



Други постове, които може да ви бъдат интересни са:

1 comment:

Petya said...

хей, тази статия е страхотна!Поздравления!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails