Friday, March 20, 2009

Повече за умората

Умората е често срещано състояние в днешно време. Всички ние имаме дни, в които сякаш не можем да свършим нищо, единственото ни желание е да се отпуснем и да дремнем. Тази липса на енергия може да се поправи обикновенно със здравословна диета с повече натурални витамини или с редовни упражнения. Ако въпреки здравословното хранене и редовния спорт умората не изчезва, има голяма вероятност проблемът да е медицински.

Ето няколко здравословни проблема, които могат да ви накарат да се чувствате уморени:
  • Депресия. Депресията засяга едновременно ума и тялото. Страдащите от депресия не се оплакват от тъга или липса на желание за живот, те се оплакват от липса на енергия. Те винаги се чувстват уморени и изтощени. Някои хора дори не разбират, че страдат от депресия.

  • Заболяване на щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза има важна функция в човешкия организъм: тя регулира метаболизма , сърцето, телесната температура, разстежа през детството и енергията ни.

  • Анемия. Когато на тялото му липсват кръвни клетки (най-често заради липсата на желязо) намалява и нивото на кислород в кръвта. Червените кръвни клетки пренасят кислород от белият дроб до останалите органи и меки тъкани, и въглероден двуокис по обратния път. При недостиг на червени кръвни клетки е очевидно, че човек ще се чувства уморен, мозъкът и сърцето страдат от недостиг на кислород. Ако се притеснявате, че имате анемия – просто изследване на кръвта ще ви даде отговор.

  • Проблеми със съня. Проблемите със съня естествено водят до продължителна умора.



Друг пост който може да ви бъде интересен е:
Как да лекуваме тъмните кръгове около очите?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails