Thursday, March 10, 2016

Безглутенови и безмлечни палачинки

Безглутенови и безмлечни палачинки
Една от любимите закуски в моя дом - палачинки. Споделям с вас как ги правя - отнема около 30 минути.
Продукти ( за 6 броя ): 1 ч.ч. вода, 1 яйце, сол на вкус, на върха на лъжица сода, по 2 суп прегърбени лъжици брашна от ориз, царевица и брашно за тъмен хляб.
Приготовление: разбивате яйцето с малко вода, добавяте брашната,  останалата вода. Да не се образуват зрънца. Разбивате до пълно смесване. Прибавяте солта и содата. Сместа трябва да има консистенция на боза.


Върху нагорещен котлон на тиган с малко мазнина или не (ако е тефлонов тиган) печете палачинките.
Гарнирате по желание и според диетата ви.
В случая едната със сладко от боровинки, а втората с фъстъчено масло.

Да ви е сладко!
Забележка: брашната всеки път са различни. Това е и причината всеки път да се получават различни на вкус палачинки и това ги прави по-разнообразни като храна. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails