Tuesday, March 15, 2016

Бухти без глутен и без мляко

Закуска безглутенови и безмлечни бухти....

Продукти: 1 яйце, смес от брашна без глутен, чаша вода, сол на вкус, бакпулвер, олио за пържене.
Приготовление: Обърквам различни видове брашна без глутен - по 2 суп. лъжици царевично, оризово, елда, микс за кексове, тапиока, ябълка. Правя кладенче, в което слагам яйце, малко бакпулвер, сол на вкус и вода. Омесвам, така че да се получи нелепнещо тесто, което оформям на топки и сплесквам леко преди да сложа в нагорещената мазнина, Обръщам и вадя върху салфетка, за да обера излишната мазнина. Хапваме ги с различни добавки по желание - най-често домашно сладко.
До скоро!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails