Продукти:
За блатовете: брашно - по 2 суп. лъжици брашна от рожков, шипка, ябълка, 6 суп. лъжици безглутеново брашно с набухвател; 1 ванилия, 5 суп. лъжици захар, 2 жълтъка, 1 чаена чаша бионапитка от кокос и бадем, 1/2 чаена чаша олио.
За крема: 2 белтъка, 4 суп. лъжици пудра захар, 2 суп. лъжици рожков.
Украса: ананас от консерва
Смес между блатовете: сладко от боровинки (250-300 грама), 3 суп. лъжици ябълков пектин, 3 суп. лъжици мед.
Приготовление:
Смесете брашната с ванилията. Разбийте жълтъците със захарта, прибавете бионапитката и брашното. След това олиото. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса, за около 15 минути, тъй като сместа е разделена на два дяла и се пече на два пъти.
След изпичането, поливаме всеки блат още горещ, със сок от консервата от ананаса.
Между двата блата поставяме смес предварително подготвена от пектин, мед и сладко от боровинки.
Поставяме и втория блат и поливаме със сок от ананаса.
Кремът подготвяме, като разбием белтъците с пудрата захар до бял сняг...Прибавяме и 2 суп. лъжици рожков.
Оставяме в хладилника да стегне и след това украсяваме с половинки от парчета ананас.
Тортата е готова. Малко по-сладка от обикновено, но блатовете този път бяха по-валжни и се хапна бързо...
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment