Wednesday, December 10, 2008

Постна кавърма - рецепта

Ето една рецепта, която много обичам.

Постна кавърма:


  • 6 глави лук
  • 300 гр гъби
  • 3-4 чушки
  • 2 червени домата
  • 1 зелен домат от буркан/туршия
  • 3-4 моркова
  • 1-2 кисели краставички
  • 20 гр масло/маргарин
  • 3 супени лъжици доматен сок
  • сол, черен пипер, подправки според вкуса
  • 2-3 дафинови листа
По принцип зеленчуците като лука и гъбите могат да се запържат, но аз съм противник на използването на пържена храна в какъвто и да е вид. Пържената храна е изключително вредна за здравето. За това и готвя без пържене, само с варене или печене. Можете да промените рецептата според вкуса ви.
Та рецептата е лесна за изпълнение, зеленчуците зе нарязват на едро, слагат се в тава и се добавя вода колкото да ги покрие. Добавят се дафиновия лист и маслото. Пече се до омекване на зеленчуците - около 2 часа с продукти от пазара. Подправя се на вкус. Приятен апетит!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails