Цаевично-оризова безглутенова пита |
Днес ще споделя една солена пита от безглутенови брашна. Много лесно се замесва и почти винаги става чудесна, леко хрупкава пита.
Състав и приготовление: Смесвам равни части оризово, царевично и смес от безглутенови брашна на немска фирма за черен хляб (той съдържабрашно от ориз, елда, тапиока и рожков). Слагам щипка обикновена сода за хляб и малко лимонтузу. Добавям две-три суп. лъжици олио, сол и вода. Тестото става меко, като пластелин, но заради състава си не лепне. Постилам тавата с малко мазнина. Оформям 4 парчета топки от тестото и ги слагам в тавата. Натискам ги да се оформят с формата, която виждате на снимката. Фурната загрявам, докато подготвям питата, до 200 градуса. След като престои във фурната на тези градуси около 5-10 минути, я намалявам на 3 степен. Печем до получаване на този слънчев тен.
В случая приготвих и пастет от нахут с орехи и малко чесънче и се получи страхотна разрядка.
No comments:
Post a Comment