Домашен пастет Лио |
Много от пастетите, които намирам на родния пазар, не са подходящи за децата ни и за хора с проблеми с млечния протеин... Затова открих лесен начин да задоволя нуждата от този продукт на своята трапеза. Направих си сама пастет. Лесно и бързо и по вкуса на семейството ми. Ето и накратко рецептата:
Продукти: 1/2 кг свински или телешки черен дроб, 1/2 кг свинско месо (по избор плешка, бут или джолан), подправки по избор (моите са черен пипер, босилек, магданоз, кимион).
Приготовление: Месните продукти измиват, нарязвам и поставям в тенджера. Врат около час...
В пасатора смилам всички продукти и слагам в хладилника за няколко часа. Ако може да издържите едно денонощие - най-добре. Ароматете се смесват и става екстра. Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment