Безглутенова и безмлечна пица с кайма |
Продукти: 1 кг. кайма (смляно месо от свински бут, плешка или каквото желаете), за да сте сигурни че няма млечен протеин или житни фибри...), Лютеница (с гаранция за глутен фрее или домашна), чушки, домати, маслини, нахут, кисели краставички и имитиращ продукт, който е заместител на кашкавал, брашна (царевично, оризово, тапиока, елда, картофено), олио, подправки (босилек, черен пипер, кимион), кромид лук.
Тесто за пица: 1 ч.ч. вода, 1 яйце, бакпулвер, сол, безглутеново брашно смес.
Смесвам продуктите, до получаване на тестото, което не е много твърдо и го разстилам в тавата за пица.
Каймата: Запържвам в малко мазнина една глава ситно нарязан кромид лук, добавям каймата и подправките. Задушавам до готовност за консумиране.
Гарниране на пицата: Върху тестото в тавата намазвам с лъжица през цяло с лютеница. Отгоре редя каймата. Нарязвам маслини, прясна чушка, кисели краставички, нахут. Нарязвам на половинки домати резени и ги реда, по възможност, по-плътно едно до друго. Накрая настъргвам заместителя на кашкавал. Колкото повече, толкова по-добре.
Запичам в нагрята предварително фурна за около 30-40 минути.
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment