Saturday, February 27, 2016

Безглутенови и безмлечни курабийки с орехи и боровинки

Безглутенови и безмлечни курабийки с орехи и боровинки
Лесно, бързо и винаги вкусно - безглутенови и безмлечни курабийки с орехи и боровинки
Продукти: Брашна микс без глутен (2 ч.ч., сместа винаги е различна - слагам смес от немско безглутеново брашно, оризово, царевично, елда, тапиока, ябълково - както ви харесва), половин чаена чаша разтопена мас, 1-2 яйца, захар (от 3-4 супени лъжици до 1 чаена чаша - както ви се харесва на сладост), аромат (ванилия или канела), 1 чаена чаша  вода, едро нарязани орехи, нарязани сушени червени боровинки, бадеми, 1 ч.л. бакпулвер.
Приготовление:Изсипвам брашната в купа и правя кладенче. В него слагам яйцата, захарта рабърквам леко и прибавям водата постепенно, бъркайки непрекъснато. Добавям мазнината, орехите и боровинките и аромата (ние предпочитаме канела). Замесвам, докато се получи меко, нелепнещо тесто. След това оформям а леко намазнение ръце топки, от които правя всяка курабийка. Нареждам ги в тавата и ги гарнирам по желание с бадем, може орех или боровинка. Споделям, че боровинките леко загарят и може да не ги слагате....
Пека ги в предварително загрята фурна на 200-220 градуса, за около15 минути, след това намалявам градусите на степен 3 и до златисто пека.
Винаги вкусни!
Да ви е сладко!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails