Сурови бонбони с фурми и орехи |
Открих много добър начин да задоволяваме глада за сладко и шоколад с тези сурови бонбони. Конкретния повод да ги направя - рожденият ден на племенника. Подходящи са и за вегани.
Минавам направо на темата и това как се получават.
Продукти : 300 гр. фурми, 50 гр. черни боровинки, 50 гр. червени боровинки, една лъжица сусамов тахан, 10-15 ореха, малко безглутенова напитка имитираща мляко.
Приготовление: Накисвам фурмите за няколко часа във вода. Боровинките престояват също във вода.Почиствам орехите. Отстранявам на фурмите семките и ги нарязвам. Всичко поставям в блендер или пасатор и добавям две-три лъжици безглутеново мляко. Бъркам до получаването на една лепкава каша. Изваждам я и добавям лъжицата сусамов тахан и две-три лъжици брашно от рожков. Поставям в хладилника поне за час да стегне сместа. Оформям малки топки, колкото орех, може и по-големи, и ги овалвам в рожков брашно. Имаме страхотни сурови бонбони имитиращи успешно шоколадови с вкус на плодове.
До скоро!
No comments:
Post a Comment